sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Ypäjänleiri, Winse & Rosella

Moikka!
Olin siis 23.-27.6 Ypäjällä esteleirillä Nellyn kanssa. Nelly tuli meille päivää ennen leiriä ja aika kului nopeasti. Leirille saapuessamme veimme tavarat huoneeseemme, joka oli pieni mutta tilava. Sitten kokoonnuimme Ratsumestariin, eli ruokalaan. Siellä kerrottiin sääntöjä yms ja siitä mentiin talliin, josta lahdimme hakemaan hevosia laitumelta. Laitumet eivät olleet onneksi kaukana. Menimme hakemaan tammoja, ja sainkin talutettavaksi tosi ison ja muhkun suomenhevostamman Meilin. Meili tykkäsi kun sitä rapsutteli ja muutenkin jutteli. Tämän jälkeen saimme katselle hetken hevosia, että kenet haluaisimme leirihoitsuksi. 
Palasimme takaisin Ratsumestariin, jossa kerroimme hieman itsestämme, valitsimme leirihoitsut, ja otin Meilin ja toivoimme ensimmäiselle tunnille hevosia. Sitten olikin jo iltapala ja omaa aikaa. Kirjoittelin leirivihkoon ja höpöteltiin niitä näitä Nellyn kanssa. Saimme tietää, että tuntilistat olivat tulleet, joten mentiin katsomaan kenellä menemme. Mä menen Urrella, suokkitammalla. Sitten mentiin nukkumaan. PS. mulla ei ole yhtään kuvia leiristä..



Tiistai

En jaksa kertoa muuta kuin tunnista, joten. Menin Urrella koulutunnilla ja se oli mainio. :) Tehtiin ihan perusjuttuja ja Urre liikkui tosi kivasti. Laura Porthan piti tuon tunnin, ja kehui tosi paljon, että ratsastan kauniisti ja hyvin, sekä Urre oli mun tyylinen heppa.
Toisella tunnilla menin Solella puomeja ja kavaletteja. Sole on suokkitamma, joka oli alkuun tosi vino, mutta reipas. Yritin suoristaa sitä ja taivutella ja loppua kohden se suoristui ihan kivasti. Kun alettiin tulla kavaletteja, se alkoi kuumumaan ihan kiitettävästi, ja siinä oli sitten pitelemistä. Sole lähti mielummin kaukaa, ja sen hypyt oli tosi mukavia. Opettaja kehui taas tosi paljon. :) Sole oli kiva.

Keskiviikko
Menin estetunnilla Lissulla, vauhdikkaalla suokkitammalla. Aloitettiin ihan normaalilla verkalla, ja Lissu oli aika kana, tai miksi sellaista nyt voikaan kutsua...:D Kun aloimme hyppäämään, Lissu hyppäsi tosi kivasti, mutta mun kädet jäi vähän jäykiksi, kun Lissu oli niin etenevä hevonen, enkä ollut kauheasti Iineksen jälkeen tottunut sellaiseen menoon. Lopuksi tultiin rataa, josta kuva alla. Opettaja, Saara nosti mulle lopuski 75cm, ja olin ainut joka tuli tolla korkeudella. Rata meni tosi hyvin.

Verkkahyppyjä

Seuraava tunti oli taas estetunti, ja olin vihainen Saaralle kun olisin halunnut mennä maastoon, enkä esteitä, kun seuraavana päivänä ei päässyt hyppäämään jos toinen tunti oli estetunti. No, kuitenkin menin tämän tunnin Lissulla, onneksi. Tunti oli tosi kiva ja tehtiin alussa tosi paljon ravi-käynti, ravi-seis, laukka-ravi, laukka-käynti ja hidastussiirtymisiä. Kun alettiin hyppäämään, Lissu meni tosi kivasti ja vaihto laukat hyvin. Sitten opettaja nosti esteet 70cm, ja tultiin sillä korkeudella, ja se meni hyvin. Sitten taas esteet nousi ja ne olikin jo 85cm. Mulle hän nosti vielä 90-95cm ja olin ainut koko leiriltä joka tuli näin korkeaa. Lissu meni tosi hyvin sen radan ja olin tosi ylpeä Lissusta ja itsestäni. ♥  Alla kuva radasta mitä tultiin. Opettaja kehui tosi paljon, että ratsastin siististi ja hyvin.
Torstai
Mentiin maastoon, ja sain 130cm welshponi Karkin. Kaikki sanoivat, että Karkki on tosi reipas eikä se jarruta yhtään. No, en kuitenkaan ottanut sitä mitenkään huonona, sillä Dittekin oli sellainen. Kuitenkin maaston aikana totesin, että kun jarruttaa, poni jarruttaa, ja kun pyytää eteen, poni menee eteen. Tarvitsee olla vain tarpeeksi topakka ja kertoa kumpi määrää mitä mennään ja missä mennään. Karkki oli tosi kiva ja käytiin kaksi kertaa kahlaamassakin ja se oli super kivaa!
Seuraava tunti oli koulutunti, ja sain Karkin. Olin ihan hämilläni, sillä olenhan kuitenkin liian iso tuollaiseen työskentelyyn. Kysyin sitten Saaralta, miksi sain Karkin ja vastaus oli "Me aateltiin Lauran kanssa, että sä saat varmasti Karkin kuriin ja liikkumaan hyvin.". Tän lauseen jälkeen mua alkoi naurattaa, mutta tuli kuitenkin paineita, sillä Saara oli pitämässä toisella puolella maneesia tuntia. Aluksi Karkki oli jäykkä, kun alkoi taivuttamaan, mutta kulki muuten tosi nätisti. Emma sanoi, että pitää antaa Karkille armoa ja aikaa, sillä se ei ole aikoihin joutunut liikkumaan oikein päin. Kun siirryimme raviin, se ravi! En huomannut maastossa ollenkaan sitä, mutta Karkki ravasi niiiin hienosti! Se nosteli jalkoja hienosti ja se liiti! Olin aivan hämilläni, miten noin pieni poni voikaan liikkua noin hienosti. Emma kehui tosi paljon, ja sanoi että Karkki ei ole pitkään aikaan liikkunut näin hienosti. Laukassa Karkki ponnisti tosi hienosti, ja sen laukassa oli melkein jopa vaikea istua, kun se oli niin pitkää ja korkeaa. Laukkojen jälkeen aloimme tehdä avoja suoralla linjalla, ja aluksi se oli sekä mulle, että Karkille vaikeaa, koska mä en ollut vähään aikaan tehnyt niitä, ja Karkki oli hieman jumissa vielä. Loppua kohden se kuitenkin parani ja alkoi tulla hyviä pätkiä. Vaihdettiin suuntaa oikealle ja tultiin näin päin avoja. Tämä suunta oli molemmille helpompi, ja sainkin paremmin kiinni tästä asiasta. Emma kehui tosi paljon tässä vaiheessa. Sitten siirryttiin pääty-ympyrälle ja alettiin mennä loppuraveja. Siinä annoin Karkin venyttää kunnolla kaulaa, ja Emma sanoikin että anna vain ohjaa jos se venyttää noin hyvin. Tunnin jälkeen olin niiin fiiliksissä, että en voi edes kuvailla sitä. ♥ Emma sanoi vielä, että vaikka Karkki kuumuukin helposti, niin sain sen silti pidettyä hyvin käsissä ja se liikkui tosi kivasti mulla. Jonkun kamerassa oli kuvia tästä tunnista, mutta en ole saanut niitä, vielä...:(

Perjantai
Viimeinen päivä, jolloin oli leirikisat. Mentiin rakentamaan rata, ja se oli aika helppo ja simppeli. Radan rakennuksn jälkeen menin pistämään Lissua kuntoon. Mentiin katsomaan 60cm luokka ja 70cm verkkaa. Sitten piti tulla itse maneesiin ja aloiteltiin verkkaamaan. Verkassa Lissu oli kivan tuntuinen ja tein itsenäisest siirtymisiä aina kun mun perässä ei ollut ketään. Verkkahypyt oli tosi hyviä, kun mut kuulutettiin valmistautumaan radalle, niin mua alkoi jännittää tosi paljon. Kertasin rataa ja muistin sen onneksi.. Kun edellinen oli suorittanut ratansa, oli mun vuoro, tervehdin tuomaria ja otin hyvän laukan. Ekalle esteelle tuli vähän huono hyppy, mutta ei muuta. Kakkoselle ratsastin vähän eteen, kun se oli okseri ja sille oli moni kieltänyt, mutta Lissu ei aikonutkaan, vaan hyppäsi todella hyvän hypyn. Kolmoselle hyvä hyppy, samoin neloselle ja vitoselle. Sitten viimeinen linja, kutonen hyvin ja radan viimeinen, mutta isoin este. Väliin tui 6askelta ja tuli tosi hyvä hyppy! Super Lissu. ♥ Mun mielipide muuttui näiden viidenpäivän aikana suomenhevosista aika rajusti, kiitos Urren, Solen ja Lissun. ♥ Mun ratavideo löytyy facebookista, mun blogin facesivuilta (TÄÄLTÄ!!) Oli tosi mahtava leiri, kiitos kaikille! :) ♥

Sitten nokkakohti Winseä! En ollut nähny Winseä vuoteen, ja nyt pääsin sen luo! Paikan päällä kävin moikkaamassa ponia ja oli niin ihana nähdä sitä. Kun mentiin ratsastamaan, aluksi se oli vähän tahmea, mutta reipastui kun aloin tekemään siirtymisiä. Annetaan mielummin kuvien kertoa kaikki, sen voin sanoa että Winse meni tosi kivasti, menin koulua, pari pikkuhyppyä ja baanailua tiellä! ♥
Kaikki kuvat ©Nean äiti

Innokas poni :D


Alkukäynnit




Puomeja :)


Winse & Oliver 




Sitten lähdettiin maastoon.



TÄYSIIIII WROOOM!!







Poni oli niin hyvässä kunnossa, laihtunut hyvään kuntoon ja sen harjaakaan ei oltu leikattu. ;) Noei vaiskaan, niin onnellinen se oli ja tosi hyvässä kodissa nyt! ♥

Sitten eilen, 5.7. käytiin Rosellalla, ja menin itsenäisesti. Meillä piti olla kisat, mutta Rosella oli ahminut laitumella ja saanut ruokatorven tukoksen, ja sai lääkkeitä ja se olisi ollut dopingia, joten ei menty. 
Aloitin käynnissä tekemällä lyhyelle sivulle voltit ja ravaamalla pitkät sivut. Siinä Rosella tuntui jo hyvältä.
Kaikki kuvat ©Mariela





Sitten siirryin kahdeksikolle, jossa taivuttelin, tein siirtymisiä ja asetin ulos ja sisään. Rosella oli tosi hyvän tuntuinen!





Sitten aloin tulla lävistäjiä, joissa lisäsin. Rosellalla on tosi kiva tehdä niitä, kun se ei ryntää täysiä eteenpäin, vaan pidentää askelta, kun taas tuntsat ryntää...



mikäsistuntatääon...?

Tää on musta tosi hyvä kuva! 
 Sitten tein parit avot molempiin suuntiin, jotka sujuivat ihan ok. 


Sitten tein taas parit lisäykset ja pohkeenväistöt.



En osannut päättää näistä kahdesta, kumman otan, niin päätin ottaa molemmat..:D


 Sitten rupesin laukkaamaan, ekat nostot olivat vähän huonompia, mutta laukka oli hyvää ja Rosella ponnisti hyvin.



Vaihdoin suuntaa ja otin vastalaukkaa.




Sitten vaihdoin suunnan ja otin oikeaa laukkaa.






Sitten toiseen suuntaan vastalaukkaa. Rosellalla on kiva tehdä vastalaukkaa, kun se nostaa sen hyvin eikä vaihda ympyrällä eikä muuallakaan.


Otettiin satula pois, ja Mariela otti pari posekuvaa.



 Otin vielä jokaisen askellajin läpi ilman satulaa ja olikin kiva mennä ilman satulaa kun pääsee lähemmäs hevosta.








Annoin lopuksi Rosellan venyttää itseään ja oli tyytyväinen. :)



Käytiin vielä loppukäynnit maastossa ja poni oli niiiiin ihana! ♥



Hoidettiin poni, kylmättiin jalat, pistettiin ötömyrkky ja -loimi ja poni pääsi vihdoin takaisin laitumelle. :)
Rosella oli taas niin ihana. ♥

Mitäs piditte vähän pidemmästä postauksesta? Toivottavasti jaksoitte lukea, tai ainakin katsoa kuvat. :)
Nyt kun kirjoittelin tätä postausta sen kaksi tuntia, toivon todella että kommentoitte!

Ehdotelkaa myös postausideoita.

♥-Lillukka

10 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus pitkästä aikaan ja hyviä kuvia, sulla on kyllä tosi hyvä ratsastustyyli ja se kyllä näkyy.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pitkästä aikaan...:D mut kiva et tykkäsit. :) voi ei, oon ihan sanaton kiitos tosi paljon <3

      Poista
  2. Waaauu!:o Ratsastat toooosi hyvin!;) Leiri kuulosti tosi kivalta,ja ihania heppojakin taisi olla. Harmi että ettette päässyt kisoihin mutta niitä on vielä varmasti tulossa!
    My Day,tallipäivävideopostaus olis kiva !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! <3 Leiri olikin tosi tosi kiva ja hepat oli mahtavia. :) Niinpä, ja kyllähän niitä on tulossa. ;) Yritän toteuttaa joku päivä tuon jälkimmäisen. :)

      Poista
  3. Tosi kiva blogi sulla ja ihania kuvia ! Liityin lukijaksi. :)

    http://reason-to-be-here.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon Celina! :) Käyn liittyy sun blogiin lukijaksi :)

      Poista
  4. http://heppa00.blogspot.fi/2014/07/haaste.html

    Haastoin sut! :D
    '
    Tee videopostaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, alankin nyt tekemään sitä haastetta. :) Ja pitäis joskus jos jaksaa...XD

      Poista
  5. Kiva postaus :) Tosi hyvii kuvii susta ja hepoist ja Winse näyttää hienolt :) Liityin lukijaks :D

    VastaaPoista

Kommentoikaa mitä mieltä olitte postauksesta ja mitä voisin blogissa parantaa :) ! Ettehän kommentoi mitään sellaista, mitä ette haluaisi sanottavan teille.