keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Anteeksi !

Eli anteeksi jälleen kamalan pitkä postaustauko.

Mulla oli 18.5 koulukisat ja 19.5 estekisat. Koulukisat menin Ditellä ja Winsellä. Ditelle tehtiiin sykeröt ja Winselle verkko. Verkassa Ditte oli tosi hyvä ! Radalle mentiin ja otin ennen rataa vähän laukkaa. Ekaan pysähdykseen tultiin tosi huonosti.. Muuten rata oli ihan  super !! Prosentteja saatiin huimat 66.667% ♥ Paras poni ! Voitettiin koko luokka (HeC) ja Ditellä meni myös toinen tyttö, joka tuli toiseksi. Hän sai mennä Ditellä kunniakierroksen ja mä menin Epulla.

Winsellä meni sitten vähän lujaa verkassa, hypittiin pystyyn ja tehtiin äkkilähtöjä (Y) ! Maneesissa radan aikana heppa oli tosi hyvä ! Laukat nousi ja kaikki hyvin :) Prosentteja saatiin 61%. Ei sijoituttu.

25.5 ja 26.5 oli myös kisat. Olin tuntiratsastajien mestraruuksissa. Winsellä koulua, ja hyvin meni ! Luokka oli HeB. Prosentteja tuli n. 57%. Esteitä menin Nasulla 80cm, ja sijoituttiin ! Muttei mestareiksi tultu. Oltiin 4, ja kolme sai mitalit. Hyvin meni siis.

Nyt oon koulussa kirjottamassa teille postausta.
Ei tule kuvia..


♥-Lillukka



lauantai 11. toukokuuta 2013

Se tunne kun rakastaa jotain niin paljon ♥

Winse ♥

Jeee, oon reipas :) :D

Perjantaina en siis mennyt kouluun Tarmon takia. Mulla oli sitten tunti kello 19. Menin tallille kello 15, kaverin siskon kyydillä. Siitä menin suoraan katsomaan ketä tunnilla on, ja oli Winse. Mentiin kuvailemaan Annin kanssa heppoja. Siitä Anni menikin laittamaan Vimenaa kuntoon (Annin hoitsu). Mä menin chillailemaan vaan jonnekkin.

Kuvasin Annin tuntia, joka oli kello 17, niiden ryhmä hyppäs. Anni meni Vimenalla, ja Vimena meni pari kertaa ohi, mutta jos nyt rehellisiä ollaan, niin se oli vähän niinkuin molempien moka. Muuten niiden tunti meni mukavasti.

Menin hoitelemaan Winseä joskus 18 aikaan. Hoidin sen hyvin, laitoin suojat ja lähdin syöttelemään sitä hetkeksi, että tottuu vihreeseen ruohoon. :). Laitoin puoli seitsemän Winselle kamat ja lähdin hoitajien koppiin vaihtamaan kenkiä. Vaihdoin kengät, otin mun lokerosta mun välipalapatukat ja menin kahvioon syömään ne. Sen jälkeen, kun olin ne mutustellut, menin hakemaan kypärän, hanskat ja raipan.

Kun Mia tuli jakamaan hepat, se antoi mulle estekurssin laskun. Vein sen äitille ja lähdin hakemaan Winseä. Menin maneesissa selkään ja aloin kävellä.


Sitten kun otettiin ohjat, ja aloitettiin ravissa. Aluksi Winse oli tosi tahmea ja jäykkä, niin takaa kuin edestä. Mutta sain tehtyä hyviä pysähdyksiä ! Puolessa välissä tuntia, Giltsi pukitti, ja Aino antoi raippaa vähän lisää, sen jälkeen tuli lisää pukkeja, onneksi Aino pysyi kyydissä, vaikka pukit olikin tosi isoja. Sen jälkeen Aino teki askeleenpidennyksen, oisitte jumalauta nähny millaset askeleet !!! Giltsi kasvo kymmenensenttiä ja sen jalat meni ku GP-tasosel hevosella :o Loppu tunnin Giltsi meni tosi hyvin ! Laukoissa Winse kuunteli paremmin kuin hyvin ♥. Oikeessa laukassa se vaan teki sellasen mukavan äkkipyrähdyksen. No, tiespähän tehneen, sai taas poni kyytiä :D Mutta seuraavalla kerralla se meni taas ihan normaalisti. Tehtiin loppuun vielä pysähdys ravista. Eka tuli huonosti, mutta toka tuli ihan sika hyvin, etujalat vierekkäin tasasesti sekä takajalat, Miaki vaa sano et 'Nyt taputa sitä ja ala kävellä ! Se tuli ihan sika hyvin siihen!'. Oon tosi tyytyväinen poniin ♥ Käytiin loppukäynnit kävelemässä tallipihassa. Winse oli ihan hiessä poni teki hommia :) Hoidin sen hyvin tunnin jälkeen ja lähdin kotiin. Kotona katottiin Suomi-Venäjä peliä. 3-2 ♥ ♥

Tänään mun oisi pitänyt mennä kisa-avustajaksi Kronakselle, mutta Kronas olikin tullut eilen kipeäksi, niin se ei menekkään.

Saga, tossa alhaalla on sulle kuvia siihen banneriin :) mut ei se ihan alin :)










♥-Lillukka, kuulemiin :) ;) :D

perjantai 10. toukokuuta 2013

Suprise !+banneri

Hei taas :) ! Mä oon taas reipas, ja päätin näin kun kotona olen (Tarmoa vahtimassa) niin tehdä teille postauksen.


Huomasitte varmaan ruon ruman väkerryksen tuossa ylhäällä :D ? Tein sen varmaan 10minuutissa picmonkeylla. Saga, mä en löydä enään sitä sun tekemää banneria, sori ! Mä pidän tota 'banneria' tai miksi sitä voikaan kutsua, niin vähän aikaa, ettei tuo vaihtuisi niin kovin usein. Jos jaksat, voisit tehdä mulle monta erilaista banneria, ja sit jos mä valitsisin niistä hienoimman :) ?

Mulla on teille kanssa yllätys ;)

Äitin hyvä ystävä soitti äitille yksi päivä. Ne on ostamassa Kumpumäen Tilalta yhtä Ditteponia (Weltefreden's Aphrodite), ja kysyivät, haluttaisko me ottaa se vuokralle. No, mulle tuli sellnen kauhee et 'Entä Kronas?' Ku Kronas, omistajat ja koko talli on niin ihania :) ! Mut sitten kuitenkin päädyin tulokseen, että Ditte, koska sillä pääsisin enemmän valmentautumaan ja kisaamaan. Ja Ditte on kuitenkin kumpumäessä, niin mulla olisi myös lyhyt matka sinne, kävellen pyörällä tai autolla. Mutta me sovittiin, että jos Ditte jää mulle pienksi, ja jos he etsivät Kronakselle vuokraajaa vielä, niin me jatkettaisiin sielä varmaankin :) !! Ja me saataisiin muutenkin kuulemma käydä rapsuttelemassa Kronasta :)
Näin ratsastetaan :D

Ditte :)

Dittelityy ♥


Jatketaan tiistaista, koska siitä en kerennyt kaikkea kertoa :D Eli mulla oli hyppäri. Menin tallille vähän ennen 18. Chillailin sielä hetken ja sen jälkeen menin pistämään Nasun kuntoon. Vähän ennen tuntia, laitoin mun palaturvaliivin, kypärä ja hanskat ja otin vielä mun söpön pinkin esteraipan kyytiin :) Menin maneesiin ja sieltä kentälle laittamaan esteitä. Aluksi kun aloitimme ravissa, mä olin ite kova käsistä, ja Mia sano, että mulla pitää olla kevyt käsi mut kova jalka, muuten se laukkaa taaksepäin, ja sitä mä en halua. Heti kun rentoutin kädet, se alkoi mennä paljon kivemmin :) ! Vaikkei se kunnolla rentoutunut niskasta, silti se oli verkassa tosi kiva. Kun alettiin hyppäämään, eka me tultiin keltaiselle sokeripalalle josta piti kääntää vasemmalle laineelle. <-- Toi meni eka tosi hitaasti, koska kumpikaan meistä ei päässyt vauhtiin. Kun tultiin se toisen kerran, Nasulla oli vissiinki varamoottori sielä ja käynnisti sen, se meni paljon reippaammin ja eteenpäin ! Ja pääsin jopa itsekkin paremmin myötäämään ja pysymään hypyissä mukana. Tultiin sen jälkeen muurille, johon oli aika tiukka kurvi, sen jälkeen okseri, portti ja uudelleen laine. Nasu meni ihan sika hianosti !! Nasu on kiva siitä että se on niin kevyt edestä, se jarruttaa tai nopeentaa ja sen voi pistää hyppäämään joku läheltä tai kaukaa. Miakin sanoi kun oltiin tultu pari estettä 'Noihan onku luotu toisilleen.' tai jotain vastaavaa :) Mäkin olin ihan samaa mieltä, meiän yhteistyö oli jo tolla tunnilla hyvää :) Tunnin jälkeen hoidin Nasun ja jätin sen syömään. Sitten kotiin :)
nasu on kana ♥ niinku mun istunta D:::

:D ♥ mun istunta :(


Keskiviikkona olin Kronaksella ja menin ilman satulaa. Tein aika paljon ympyrätyöskentelyä, ja sitten suoraa uraa pitkin. Mulla oli puomi keskellä kenttää, ja menin kaheksikkoa sen yli. Kronas oli ihan sika super mega ihana taas <3 ! Tein laukassa parit laukanvaihdot. Tykkäsin ponista. Käytiin vielä lopuksi kävelemässä tiellä loppukäynnit. Hoidettiin se, ja kävin keräämässä sille ruohoa. Poni tykkäs :) Vietiin se takaisin tarhaan, koska ne on yötäpäivää ulkona. Sinne se jäi tyytyväisen näköisenä :) Kiva poni.
Omistaja Kronaksella keravalla kisoissa :)





Torstaina vapaata koulusta, muttei tallilta :D Olin päivällä Annin kanssa ja pelattiin ja käytiin jätskillä. Kello 16 alkoi tallilla tarhojensiivoustlkoot jonne menin. Siivoiltiin siellä tarhat. Sen jälkeen oli makkaranpaistoa ja karkkia. Nams ! Jäin tuon jälkeen vielä tallille maneesiin hyppimään esteitä. Sinne jäi tosi paljon mun lisäksi. Mä hyppäsin vaan 105cm :DD Ilman hevosta siis. Mian nuorin poika Janne (3v) 'ratsasti' mulla ja hypin sitte jotain pikku esteitä :) Janne oli ihan innoissaan :3 Sitten Mian vanhin poika Tommi (9v) ratsasti kanssa mulla ja muilla ja sitten mä tiputtelin sitä, pari kertaa se tuli alas kivoilla volteilla :D No ei ainakaan tipu enään Bogalta :'D Oli super kiva päivä ! Tulin pyörällä takas kotiin ja sitten kroooh pyyh ZzzzZzz :D

kaverikuva ♥


Perjantaina, eli tänään, heräsin 06.43, ja äiti sanoi ettei mun tarvitse mennä kouluun, koska mun pitää jäädä vahtimaan Tarmoa, koska se on taas vähän kipeä. Mä lähden kohta viemään sitä ja Rölliä lenkille. Mulla on tänään kello 19 tunti, ja meen yllätysyllätys Winsellä. Mutta joskus sitten postausta siitä :D


Mutta see juu leitör allikeitör :)


♥-lillukka


tiistai 7. toukokuuta 2013

Elossa ollaan :D

Joo, postauksia ei ole yhtään nyt ollut... Laiska kun olen.. Nooh, kerron vähän niitä asioita, jotka ovat ns. tärkeempiä.


Eka huonot uutiset. Äiti soitti mulle tossa torstaina, että Mia oli soittanut sille. No arvatkaapa vaan, Nanskilla on taas takajalassa se sama vanha vaiva. Enpä pääse sillä enään hyppäämään, enkä kisoihin. Taisi tuo Ehon Tallin reissu olla sillä mun ja Nanskin ensimmäinen ja viimeinen :(. No kuitenkin, mulle tuli tollanen pikainen hevosen vaihto. Joudun ratsastamaan Nasulla. Enään ei ole aikaa kuin 1viikko Kumpumäen Tilan harjoituskilpailuihin, ja TuntiRatsastajienMestaruuksiin 2viikkoa, joihin minun pitäisi mennä Nasulla ja Winsellä (toi ei oo huonojuttu :D). Kummissakin kisoissa meen 80cm Nasulla ja K.N Spesialia Winsellä.
Niin, ja meidän toisella koiralla, Tarmolla, on suolistossa sellanen juttu, et jos sitä ei ois viety eläinlääkäriin, se ois kuollu aika varmasti. Tarmolla oli maha tosi kipee, mut sitten se joutui leikkaukseen, niin sen suolistosta löytyi sellanen 2cm kertaa 2cm kokonen kiven näköinen juttu. Mut nyt se on saanu hoitoa, niin se alkaa helpottaa :)


Sitten 'parempiin' uutisiin. Olin sunnuntaina Winsen kaa kisoissa MänRassa. Se meni koppiin tosi hienosti :) ! Vaikkkei olekkaan matkustanut paljoa.. Kisapaikalla sitten annettiin sen syödä. Noin kello 13 nousin selkään ja lähdin kentälle. No ponin mielestä oli tosi kamalaa olla yksin sielä, ja se ruper hyppimään pystyyn. Hetken kun oli rauhoittunut lähdin pois ja menin kopin luo. Ooteltiin siinä Mia, ja kerrottiin mitä poni teki. Hetken kuluttua mentiin takaisin kentälle, ja aloitettiin äkkilähtöpukkiloikilla :D Hetken kun olin mennyt, Aino tuli selkään. Kun Winseä oltiin väsytetty, jouduin takaisin selkään. Meni paljon paremmin ! Maneesiin päästyäni, meni siellä hyvin. Radalle kun pääsin, oli todella laiska. Jouduin ihan oikeasti potkimaan sitä ! Yleensä radalle päästyä, mun jalat menee kramppiin, nyt ne oli jotain toista maata :D ! Potkin sitä joissain kohtiin kuin viimistä päivää. Nosti poni laukat ihan hyvin, muttei ylläpitänyt sitä. Ihan hyvin sitten loppuenlopuksi se meni. Pisteitä tuli 96 ja prosentteja 53.333% Pisteitä oli muuten 5.0, 6.5 ja laukoista 4.0, koska se ei ylläpitänyt sitä. Muuten ihan hyvä. Osallistujia oli 18, ja olin 12 :) Kuitenkin mun ja Winsen ekat kisat, ja ihan semi hyvin :D Sitten takaisin tallille ja kamojen purku :) Ja kotiin ♥




Maanantaina olin Vilman kaa ja käytiin ratsastamassa Rastalla ja Karkilla.


Tänään, eli tiistai, mulla on oma ratsastustunti, ja meen aika varmasti Nasulla. Toivottavasti se menis hyvin :) !
Tarmo ♥

Rölli ♥


Mut moikka :) !


-Lillukka