lauantai 27. huhtikuuta 2013

Hevostelua

Anteeksi jälleen tää kamala postaustauko ! Mun pitäis vaihtaa uuteen banneriin pikkuhiljaa, joten Saga, kohta se sun banneri on täälä :) !

 Tiistaina mulla oli estetunti. Tiddidii menin Nanskilla taas. Meillä oli aika paljon sellasia tehtäviä, missä piti oikeasti kääntää! Nanskille oltiin lisätty kauramäärää, annettu kahta eri vitamiinia ja soijaa, joten jarrut oli tosi pahasti hukassa. Muuten Nanski rentoutui niskasta kivasti ja toimi muutenkin kivasti :). Kääntyi myös mukavasti. Tuli yksi huono hyppy pinkilleportille, kun tein hieman huonomman tien sille punaiseltaokserilta, niin siitä tuli sellainen kanahyppy ja Nanski päästi myös vähän ilokaasua siinä hypyssä :Dd ! (Ja kun tuossa lukee noiden esteiden nimiä, niin alempana on kuva siitä radasta, ja siinä lukee myös esteiden nimet, niin siitä voitte seurata) Tykkäsin Nanskista tosi paljon taas, tunnin loputtua, otettiin esteet pois ja menin hoitamaan talliin Nanskin.

Tossa on se rata ↑

Keskiviikkona mulla oli sitten vanhempainilta, jossa saatiin tietää mille seiskaluokalle pääsen, ja sitten esiteltiin opettajat, ja vähän luokkia, yms :) Jännitys tiivistyi koko ajan katsomossa (etenkin meidän luokan luona), kun lähestyttiin luokkajakoa. Kun näytetiin ekana 7A-luokka, huokaisin helotuksesta, etten joutunut sille luokalle, koska sillä luokalla on sellaisia oppilaita, joita en halunnut luokalleni. 7B-luokka myös ohitettiin, en joutunut sille luokalle. Sitten tuli 7C-luokka, enkä joutunut sillekkään. Sitten tuli 7D-luokka, jolle minä, Anni ja Sevilla pääsimme. Mun luokka oli ylivoimaisesti paras ! Siellä kaikki oli kivoja, tai ainakin ne ketkä tiesin tai tunsin. Ja olin kuullut myös joistain muista oppilaista, ja nekin vaikuttaa kivoilta. Sitten meille esiteltiin vähän yläkoulua. Kierros meni mukavasti ja sen jälkeen käytiin syömässä ruokasalissa vähän keksiä ja juomassa mehua. Kiva päivä :)


                                                             ***

Torstaina mulla oli Kronaksella kouluvalmennus. Mentiin hyvissä ajoin tallille. Kesken matkaa sain viestin Emilialta (Kronaksen omistaja), että he tulevat myöhässä. Ei siinä muuta, mutta niillä oli koulusatula. Hain sitten ylhäältä Kronaksen suitset. Sen jälkeen haettiin äitin kanssa poni ja alettiin hoitamaan sitä. Ponilta oli hyvin lähtenyt jo talvikarvaa, vaikka sitä vielä lähteekin.. Hoidin Ranen hyvin. Emilia ja Susanna tulikin hyvissä ajoin. Saatiin laitettua poni nopeasti loppuun ja sitten lähdettiin pihalle. Pihalla meitä odottikin valmentaja (hän tuli ensimmäistä kertaa mua valmentamaan). Menin kentällä selkään. Juteltiin siinä aluksi, ja valmentajani kysyi vähän että millainen poni on ja mitä se osaa, yms. Ja sitten se kyseli myös minulta hieman, mitä minä teen yleensä ponin kanssa, miten aloitan ratsastamaan sitä ja sillä lailla. Aloitettiin käynnisssä, ja oli hieman jäykkä ja kyttäsikin kentän ns. L-päätyä, joten päätimme aloittaa ihan ponin kiusaksi siellä L-päädyssä pääty-ympyrällä työskennellen. Mä en jaksa kirjoittaa kaikkea, joten siirryn vähän eteenpäin ajassa. Oikeelle poni ei yhtään halunnut asettua, käänsi silmäkulman, mutta jätti aina turvan vasemmalle. Silloin piti siirtää oikeaa kättä ikäänkuin keskelle ympyrää, ja heti kun poni antoin periksi, piti rentoutua. Laukassa rentoutui todella hyvin, ja olin myös tyytyväinen. Lopuksi poni oli tosi rento ja kulki näppärästi ! Ihana oli :) Lopuksi käytiin ottamassa satula pois ja käytiin tiellä kävelemässä. Hoidettiin poni vielä lopuksi hyvin ja jäi sisälle syömään.

Perjantaina mulla oli tuuppaustunti (eli kouluratsastustunti). Menin tallille kello 17. Kävin viemässä mun kypärän ja hanskat mun lokeroon. Sitten katsoin tuntilistan, ja monelta Winse meni tunnille, se oli 19-tunnilla, eli mun tunnilla. Menin hoitamaan sitä 17.15. Se oli aika likainen. Hoidin hetken sitä karsinassa, mutta päädyin siihen tulokseen, että hoidan sen siinä pienellä käytävällä. Otin sen siihen ja jatkoin hoitamista. Hoidin sen tosi hyvin, ja siitä ei löytynyt mitään likaa ! Ja kun sen jalat on valkoiset, niin nekin oikein hohti valkoista :D ! Laitoin sitten sille pintelit ja suojat. Kävin taluttamassa sitä parkkipihan ympäri ja vein karsinaan. Jätin sen karsinaan ja annoin sille vähän kuivaaheinää. Sen jälkeen kävin moikkaamassa Latea (ent. hoitsu). Sen satulavyö oli niin kireällä että multa mahtui juuri ja juuri kaksi sormea sinne väliin. Late oli ollut tunnilla jo 16, ja kello oli jo 18.15, kun menin Laten luokse. Se oli joutunut olla siellä 1h 15min, kireällä vyöllä. Avasin sen kokonaan ja kävin hakemassa pehmeänharjan. Harjailin sitä hetken siinä, ja varsinkin isoimmat hiet siitä vyön kohdalta. Pistin vyön kiinni, mutta aika löysälle, mutten kuitenkaan niin löysälle, että sinne nyrkki mahtuisi. Avasin vielä hetkeksi alaturparemmin ja turparemmin ja harjasin pään. Laitoin ne kiinni ja jätin sen sinne. Menin alatalliin ja menin Emmin seuraksi hoitamaan Repaa. Kävin joskus 18.30 pistää Winsen kuntoon. Sen jälkeen pistin omat kamat päälle ja menin oottelemaan tunnin alkua. Menin tiddidii Winsellä. Se oli aluksi tosi laiska, ja kun oltiin menty n. 20min. Mia huusi mulle vaan että: 'Ai, Winsellä on laiskavaihde päällä. Pistä se nyt kunnolla liikkumaan!' Sit potkin sitä ja annoin raippaa, mut ei se riittäny, ni sit mun piti laukata täysiä maneesia ympäri. Johan poni alko liikkua. Tehtiin lopussa vastalaukkaa, niin poni meni kaikista parhaiten ! Olin todella tyytyväinen poniin taas  ♥ ! Lopuksi talutin sitä maasta ja vein talliin. Hoidin sen hyvin ja jätin sen tyytyväisenä karsinaan. Annoin sille vielä leipää. Vein kamat satulahuoneeseen ja lähdin kotiin :)


Tänään, eli lauantaina ollaan käyty Kronaksen luona. Äiti laittoi kentälle kolme puomia, molempiin päätyihin ja keskelle. Tultiin kaheksikolla niitä. Poni oli tosi kiva tänään ja kulki kivasti. Tultiin siinä kahdeksikolla laukassa myös ja tehtiin siinä keskellä laukanvaihto. Vauhtui kivasti. Kronas oli tosi ihana ♥ Hoidettiin lopuksi hyvin ja vietiin ulos. Lähdettiin kotiin. Oon ollut mun kaverin kanssa ulkona. Ja nyt mä kirjoitan teille tätä postausta keittiössä ja kuuntelen KIDSingiä. Kohta aletaan tekemään rahkaa. Huomenna meen Emilian mukana Keravalle alue-estekisoihin sen mukaan. Oon ihan vain kisahoitajana ja tukijoukkona. Toivottavasti oisin reipas ja laittelisin kuvia sieltä :). Mitään kummosia kuvia en laita... Noi kuvat mitkä laitoin, on esiintynyt jo aiemmin blogissa.





iitu :c






 
 
♥-Lillukka

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Jälleen uusi banneri

Moi !
 Kuten varmaan jo huomasitte, uusi banneri :) ! Se on kyllä tosi iso, joten VILMA voisitko pienentää sitä, ja lähettää uuden :) ?

 Tiistaina Eetu potkasi mua rintakehään, onneksi mulla oli turvaliivi ! Ei sattunut, onneksi. Vähän säikähdin, muttei pahempaa. Mulla ei oo nyt mitään ihmeellistä kerrottavaa.

Perjantaina tunnilla menin Pilkulla. JIPPII !! MANEESI ON TAAS KÄYTÖSSÄ! Oli aluksi tosi jäykkä ja reipas, et sai tehdä paljon pidätteitä ja voltteja. Tunnin keskivaiheessa alkoi rentoutumaan tosi kivasti. Laukoissa se meni kylläkin tosi kovaa... :D Tehtiin kanssa pohkeenväistöä, jossa Pilkku on hankala. Mutta kyllä se ainakin joten kuten väistätti :) Tykkäsin Pilkusta.

Tänään (Lauantai) sataa vettä :D ! Jee ! Täällä on ainakin sulanut lunta aika paljon. Ainakin meidän pihasta huomaa, kun aidan reunustoilta on sulanet miltei maahan asti. Käytiin Kronaksella. Hoidin sen ja lähdettiin ratsastamaan. Oli aluks vähän jäykkä, etenkin oikealle, koska se on sen vahvempi puoli, ja ei halua rentoutua sieltä. Vasempi kun taas on sen heikko, rentoutui sieltä hyvin :) Lopuksi taipui hyvin molempiin suuntiin. Tein parit laukanvaihdot. Sitten loppuverkkasin ja hoidettiin poni. Laitettiin sille sadeloimi ja vietiin ulos. Sieltä lähdettiin sitten kotiin ja nyt oon kotona tietokoneella. Lähden Sevillan synttäreille kello 17.00, oon siellä yötä ja sunnuntaina mennään ratsastamaan Kumpumäen Tilalle. Toivoin sinne tunnille Varkkua, Repaa ja Latea :D Kaikki tuollasia alkeisheppoja paitsi Varkku :D Joutuu ainakin hommiin :D Ja me vissiin hypätään :) Kohta meenkin syömään :) Postausta tulee varmaankin sieltä synttäreiltä :) !

Eho

Rasta ♥

Uusivuosi♥
Tärkeintä ei oo kauneus, vaan toi pipo ♥

Tossa oli joitakin vanhoja, kuvia, mut whatever :D

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uusi banneri

Hei moi :) ! Mä oon reipas ja teen teille postauksen ! Kertokaas mielipiteenne uudesta bannerista :) Tein ihan vaan pizapilla pikasest, ja sen kyllä huomaa, mutta ihan tyytyväinen oon :)


Tänään aattelin vaan höpötellä teille :Dd Ainiin, kertokaa millasia postauksia haluatte (esim. ridavaatteiden esittely, ent. vuokrahepat, mielipidepostaukset, top 3 varusteet hevoselle että ratsastajalle yms.) Muistakaa mainostaa blogiani, kommentoida ja kaikkee sellaista :)
 Heräsin tänään 08.30, koska mulla oli juniorikerho 10. Lähdettiin sitten tallille 9.50. Ja menin satulahuoneeseen. Siitä mentiin sitten kahvioon ja aiheena oli ruokinnan perusteet, letitys ja irtojuoksutettiin Bogaa ja Tessaa. Ei siitä ruokinta jutusta mitään kummosta ollut. Haettiin tarhasta Boga ja Tessa ja taluteltiin hetki ja mentiin maneesiin. Päästettiin ne irti ja sitte Tessa meinasi tulla mun päälle, mutta kerkesin hyvin pois alta katsomoon :Dd ! Siellä ne hetken olivat ja riehuivat. Sitten otettiin ne kiinni ja Valentina ja Maija hakivat niille loimet, koska hikosivat hieman ja ulkona tuuli. Taluteltiin niitä hetki vielä maneesissa, ettei puuskuttaisi niin paljoa, vietiin ne sitten takaisin tarhaan. Haettiin Nanski ja Aku tarhasta. Aluksi Nanski ei antanut kiinni, mutta lopuksi antoi :Dd. Vietiin ne talliin, ja harjasin Nanskin vain nopeasti ja sitten Mia alkoi kertomaan miten tehdään sykeröt. En jaksa alkaa kertomaan teille nyt romaania siitä :D ! Sitten alettiin tekemään niitä. En onnistunut missään sykerössä, joten auttelin sitten jonkun verran muita, jos apua tarvittiin. Sitten ponikerho loppui ja tulin kotiin. Olin hetken yksin ja lehin sitten kaverin kanssa syömään Drenasiin.

 Kohta mä lähden taas Kronakselle :) !

Heihei !
 P.S tylsä postaus, ku en kerkee laittaa kuvia :/

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Heijällleen

Moi taas jälleen pitkästä aikaa :) ! Ei, en ole kuollut, mutta postaustaukoa juu on..

 Ilmoitan nyt heti alkuun, että varautukaa siihen, että postaustauot on pitkiä!

Jos teidän mielestä tämmöiset postaukset on tyhmiä/tylsiä, ehdotelkaa minulle millaisia postauksia haluaisitte :) !

Kisat meni tosi hyvin :) ! Osallistujia oli 19, ja olin viides :) ! Saatiin ruusuke ♥ ! Ekat kisat Nanskilla ja ulkopuolisissa ! Super hyvin meni :)! Ja heppa pysy hyvin lapasissa. Onneksi :D

Tallille kun tultiin, mentiin katsomaan kaikkien radat Mialle sisään, kun Mikko (Mian mies) oli kuvannut kaikkien kumpumäkilaisten radat. Olin tosi tyytyväinen mun rataan. Aika siistiä katsottavaa se oli siinä videolla, mutten tiedä miltä se näytti katsomossa :D !


 Tiistaina oli hyppäri ja menin ylläriylläri Nanskilla. Aluksi Nanski oli tosi kamala, ei jarruttanut yhtään (2vp) eikä muutenkaan kuunnellut. Sitten kun alettiin hyppäämään, Nanski oli kuin eri hevonen ! Siitä tuli tosi ihana ♥ ! Oon tyytyväinen jälleen heppaan :).

Skippaan ke & to.

Perjantaina menin Sevillalle, ja sieltä tallille. Vaihdoin tallilla vaatteet ja menin hoitaa Winstonikoniponin (Winseä siis) :D. Winse oli meidän tunnilla, eli 19tunnilla, joten pistin sen vasta 18.30 kuntoon. Ja arvatkaapa kenellä menin. Winsellä taas. Aluks oli tosi ärsyttävä, mut loppuu kohden parani hyvin. Winse oli kiva :)


Tänään oltiin sitten Kronaksella ja Emilia piti tunnin mulle, ja me hypättiin kahta sarjaa. Korkeimmillaan ehkä 60cm ? Mut whatever, korkeudella ei oo kauheesti väliä, vaan tekniikalla ! Kronas oli tosi kiva ja ihana :) ♥ ! Äiti ja iskä oli sillä välin kaupassa. Sitten lähdettiin kotiin ja siitä lähtien oon ollut koneella (lukuunottamatta syömistä) :Dd ! Huomenna pitäis mennä Reetulle ratsastamaan Ainon kanssa. Reetu on siis yksi ihana shetlanninponi c:.

Schleichien kuvaaminen on kivaa :D





Te ette tiiäkkään kuinka paljon mä tälle nauran :D !

Tää on pelottava D:

Rölli ♥


Tarmo ♥



Uh ♥ Ja viel varjos ;)

Kiitos Nanski :) !


Heihei :) ! Nähdään taas :) ! 

♥-Lillukka