keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Postaustaukoko?

Moi pitkästä aikaa! Anteeksi tää kauhee postaustauko :/ ! Mut mä kerron teille ny vähän joistain päivistä, mistä on jotakin kertomista.


Sunnuntai

Heräsin 9.00, tai siis äiti tuli herättämään, kun me lähdettiin pois täältä, ennenkuin mun swäg menee pois päältä, no ei, vaan me lähdettiin Ranelle. Lähdettiin sinne sitte joskus 10.30. Lähin sitten siitä hakee sen suitsia ja satulaa, mut arvatkaapa vaan, tallinomistajan 2isoa koiraa, jotka hyppi ja pomppi edessä, ja haki huomiota, no oli sitten pakko jäädä silittämään niitä :) ♥ Sulosiakun ovat :). Sitten hoidettiin poni ja mentiin alkukäynnit pellolla, sen jälkeen mentiin kentälle treenaamaan, Emilia piti mulle tunnin, mentiin puomeja. Kronas oli vähän innoissaan, joten mentiin sitten aika kovaa :D ! Ranskis oli taas niin ihana ja upee ♥ Hoidettiin sitten se ja me lähdettiin kotiin. Kotona söin ja sitte Kumpumäen Tilalla oli  Juniorikerho jossa käsitellään hoito1 ja hoito2 juttuja. Sillä kerralla oli hevosen siistiminen ja letitys. Siistin Nooran kanssa Giltsin  ja Winsen. Me siistittiin vaan jalat ja korvat, vähän kanssa nypittiin harjaa. Kiva päivä oli :)

vooi ponny ♥

ihku pepsodent :D

Tiistai
Ihan normaali koulupäivä, ei mitään kerrottavaa :D Mulla oli ratsastustunti 19.00, ja sitä ennen olin kauneuskulma Rosabellassa Annin mukana :) Sille värjättiin pinkkejä raitoja, rakastuin sen hiuksiin ♥ Ja mun geelikynnet sai lähtönsä :D :( ne lähti liikkatunnilla D: ja loput kolme revin kotona, ja mun peukun kynsi oli menny sinne geelien välii :o ja sitte ku sitä otin pois, siit tuli verta.. Hyvä kia !! :D:: Sitten tunnilla menin Nanskilla jälleen, ja jouduttiin taas mennä kentällä, sen maneesin takii, ku se on sen saman henkilön valmistama, joka oli valmistanu sen Laukkaan maneesin, joka romahti. Niin sen takia pitää mennä kentällä. Nanski oli aluks aika jäykkä, mutta loppua kohti parempi. Niin, me hypättiin. Oli 3estettä, linja ja pysty. Nanskilla oli taas jarrut hukassa, mut kyllähän se kuunteli sitten loppuen lopuksi hyvin :):) Nanski oli ihana jälleen ♥ Sen jälkeen hoidin sen ja lähdin kotiin. Sitten kävin vielä suihkussa ja sillälailla, tuskin teitä enempää kiinnostaa XD ;D ! Siinäpä se päivä :) Kiva päivä :)

Nanski :)
Keskiviikko
Eli tänään ! Normi koulupäivä ollu ja sillälailla. Mennään äitin kanssa vielä Kronakselle tänään ja sitten aattelin tehdä uuden bannerin :)

Rane ♥


maanantai 11. helmikuuta 2013

Laiskako ees...?

Nyt oon ollu laiska, enkä oo tehny postauksii D: !  Nomutta tässä sitä tulee :)


LAUANTAI

Mentiin ratsastaa Ranskis. Mentiin sinne sitte siin 12aikaan ja hoidettiin se. Seisoskeli siinä tosi nätisti. Ratsastuksen aikana piti mennä puomeja, mut Emilia oli päättänyt että tänään hypätään :D ! Verkattiin iha normisti aluks ja oli tosi hyvä, pehmee ja kulki nätisti pyöreenä. Alotettii sellasesta 20cm ristikosta ja pystystä. Kronas tuli molemmille tosi nätisti. Sitte Emilia nosti pystyn ehkä n. 40cm ja sillekki tultii hyvin. Hyvä oli alottaa pienillä. Kronas tykkäs :) ! Kiva päivä oli ! Kronas oli ihana ♥

SUNNUNTAI


Mulla oli valmennus Winsellä, joka tuossa bannerissa näkyykin sumeena. Haettiin se tarhasta ja hoidin sen. Sitte mentiin maneesiin kävelee yksin, koska Enni ja Aino ei ollu vielä valmiita. Eka se potkas maneesin porttia ja sen jälkee vielä meinas äitiäki XD !! Käveli kauheen kovaa koko ajan ja yritti tulla yliki. Sitte ku tuli muutkin lopulta, ni menin selkään. Kävelin sen 5min. ja otin ohjat. Oli hieman laiskahko alussa, mut sitte ku kerto et mitä tahtia mennään ni sitä tahtia mennään. Sitte valmentaja tuli ja alotettiin. Me kuunneltiin aluks hevosten vinoudesta. Sitte alotettii ympyrällä, ja piti asettaa ulos päin. No Winse siirsi peppua sisälle, kun ei ois millään halunnut asettua vasempaan. Sitte ku piti vaan sisäpohjetta takana ja piti kaulan suorana se meni hyvin. Sitte sama ravissa, joka oli hieman helpomapaa. Vaihdettiin sitten suuntaa ja siihen oliki sitte helppoa ! Kun oikeelle poni on vino. Asettu nätisti siihen suuntaan ja piti pupun samalla uralla. Sitte laukkaa, nosti molempiin suuntiin tosi nätisti. Valkkukin kehu tosi paljon. Winse suoristu hyvin ja asuttuki vasemmalla paremmin. Sen jälkee hyppäsin Bogalla. Mulla oli sarja, jonka väliin tuli yksi askel. Aluks aloitin ihan normisti verkkaamaan. Sitte tulin sitä ja oli vaikeeta, ku Bogalla ei kauheesti mennä sarjoja. Yhes vaiheessa meni niin nopee ohi, et meinasin tippuu :D ! Olin ihan kyljellä :D Mut sitte vaa uudestaa, mut sitte tultii viel pari kertaa ja meni hyvin. Tulin viellä ilman satulaa pari kertaa ja menin loppuravit ja kävelin 10minuuttia. Boga oli super ♥
 Sen jälkee menin vielä Rastalle ja Karkille. Mentiin pellolle, jonne oltiin aurattu 'kenttä'. Aluks satula tippu koko ajan kaulalle, jos Rasta sai vedettyy pään alas. Sitte sil oli siel alla sellanen tuki, nii laitettii se ihan etee, ja kirrattii vietäki vielä kireemmälle ni ponihan kulki tosi nätsti! Sitte tultii vielä vähän esteitä. Rasta kulki myös muodossa :) Hoidettii ponit ja lähin kotiin. Rasta oli super ♥


MAANANTAI

Oli ihan normi koulupäivä, 8.00-14.30, plääh !! Tänää mennää vielä ratsastaa Kronas. Meen ilmansatulaa, kun sunnuntaina sillä on ollut estetreeni, ni taivuttelen sen läpi, ja en mee kauheen kauaa, ettei se oo enempää jumissa :D Sen jälkee mennäää vielä kisakokoukseen missä selvitetään kenellä kisataan, mennäänkö ulkopuolisiin, mihin tähdätään ymyms.. Se alkaa 20 ja loppuu joskus 22 :D: ihhaannaa ;)(;

Hehkee :D


Mutta nyt mä sanon teille moikka :) !

♥-Lillukka

lauantai 2. helmikuuta 2013

2.2-3.5 :) sillä en taaskaan keksi otsikkoa !!

Heijjssaaan jälleen kerran :) Nyt on taas tää postauksien into tullu mulle :) 

 Eilen, 2.2 käytiin ratsastamassa Kronaksella. Haettiin se tarhasta ja aloin harjata. Kronaksen omistaja meni yhellä suokkitamma Martalla, kun me lähdettiin maastoon. Laitoin Kronakselle vielä sellaset heijastinsuojat jalkoihin. Kronas seiso paikallaan tosi nätisti :) ! Laitettiin sitte satula ja suitset. Satulana toimi tällä kertaa sellanenjoustorunkoinen estesatula, ruskea ja siihen vielä ruskeet meksikolaisetsuitset. Hyvä yhdistelmä ;) Sitte kivuttiin selkään ja lähdettiin. Käveltiin aluks varmaa 15minuuttia. Sitte ravailtiin suoria pätkiä. Kronas oli tosi reipas, kun se niiiin kauheesti tykkää tosta maastoilusta. Laukassa se sitte tykitti vielä kovempaa :Ddd ! Laukattii eka sellanen suorapätkä, ja Kronas meni kauheen kovaa. Seuraavalla laukkapätkällä se meni aluks rauhallista tahtia, mut sitte Emilia, joka meni Martalla, sano mulle takana et 'Anna sen vaa mennä vähä kovempaa!' sit annoin vähä ohjaa ja nousin esteistuntaa, arvatkaa muuten lähtikö ees XDD !! Vedetki tuli silmiin ku Ranskis meni nii kovaa :D Se on muute nopea ! Loppu matka ravailtiin ja käveltiin. Martta pelkäskas sellasta autoo mis oli lava perässä ja sit vierestä veti viel ihan täysii moottorikelkka, Kronas ei välittäny, mut Martta sen sijaan sinkoili :D Loppu matka sujukin ilman ongelmia ja molemmat hepat meni tosi hienosti. Tykkäsin Kronaksesta taas tosi paljon c: Sen jälkee olin vielä Saanankaa.


3.5 nyt vasta aamu sarastaa, joten oon syöny vasta aamupalan, kattonu telkkarii ja ollu jonku aikaa koneella.. Kommentoikaas taas :) !

Tarmo ♥

♥-Lillukka

perjantai 1. helmikuuta 2013

Hieman lisäystä eilisestä ;)

Heippa! Mä teen pientä lisäystä eiliseen, kun oon laiska, ja en jaksa muokkaa edellistä postausta :D ^^

 Sain uuden kepparin, jonka oikea nimi on CR Lionell, mut tutuille se on ihan Lio, tai Lilo c: Lio vei heti mun sydämen, kun näin sen.  Se on ruskea, ja se huopa on sellasta ns. karvasta :) Ja sen kaula on pitkä, mikä on hyvä :) ! Mukana sain vielä mustatmeksikolaisetsuitset, niistä saa sen turparemmi jutun pois, ni sit sillä voi välillä ratsastaa ilman turparemmiä :) ! Voisin laitella siitä kuviakin ;) !
 Tallille sitten lähdettiin 18.45. Ja tunnilla oli Miisa, Giltsi, Pilkku, Varkku ja Hilma. Menin Varkulla. Käynnissä se meni tosi hyvin peräänannossa ja kulki rentona, mut ravissa se oli aika kova ja jäykkä. Mikä osin johtu siitä, kun se välillä alkoi kiittämään, niin mustakin tuli kova... :D hups.. Laukoissa alko sitte loppuen lopuks kunnolla rentoutumaan ja kulkemaan kunnolla. Ravissakin meni jo pyöreenä takajalat alla :)  Varkku kulki tosi nätisti ja tasaisesti loppu tunnin, mitä nyt pieniä kulmien jälkeen kipityksiä, mutta voiivooi :D Tykkäsin Varkusta, mut en vois kylläkään edes kuvitella, että mä sillä kisaradalla olisin :D !! Varkku onku iitu ratsastaessa mutta vaan isommassa koossa. :). Hoidin Varkun hyvin ja pistin kaulakappaleen, koska heppa ihan märkä. Varkku oli kiva ja jäi hyvä fiilis.

Tähän loppuun voisin laittaa pari kuvaa vielä :)



Nää on ne pintelit joista mainitsin edellispostauksessa :)
Loimen soljet :)

Loimi josta mainitsin edellispostauksessa :)


Lio on oikeesti tummenpi, mut valo oli aika kirkas ;)


tärähtiköees :D


Nyt oli kerrassaan taas kuvia :)
Heippaa :) !! 

Kommentteja toivoisin!
♥-Lillukka

1.2

Heissan pitkästä aikaa :D ! 
 Kiireitä ollu, joten en ole kerennyt päivitellä yhtään :/ ! 
  Mä kerron nyt parista päivästä, hyppelen joidenkin päivien yli

                            TIISTAI

Ihan normaali koulupäivä. Mulla oli kanssa hyppäri. Menin Nanskilla jälleen, koska sillä alan luultavasti kisailemaan. Aluks tultii pystyy, joka oli n. 65cm, ja Nanttu hyppäs tosi hyvin. Sitte tultii pysty jonka jälkee okseri, ja sen jälkee toinen okseri. Ne oli n. 65cm-70cm, tuli hyvin, paitsi et Nanski yrittää kauheesti puskee vas. esteen kulmaan. Sitte tultii pari kertaa sarjaa. Seki meni ihan hyvin, kerran jouduin tulla uudestaa, ku se vähä oiko :D !! Lopuks tultiin vielä rataa, joka oli korkeudelta n. 70-80cm c: Nanski meni hyvin, jos saan ladattuu noi videot koneesee, nii voin laittaa sen radan tähän postaukseen :) Nanski oli ihana ♥
Toi video on viime viikon hyppäriltä, koska en löytäny tän tiistain rataa :/ mut Nanski meni viime tiistainakin hyvin :)

Hyppään keskiviikon ohi, sillä siitä ei ole kerrottavaa :D


TORSTAI

En saanu nukuttua kunnolla, koska maha oli tosi kipee. Otin lääkettä, mut ei tehonnu. Kävin testaamassa koulussa, et pystynkö olla. Olin 2h siellä, ja ensimmäisen tunnin lopussa kävin jo terkkarilla, koska mun maha oli tosi kipeä :/.. Käytiin sitten rehtorin kanssa soittamassa äidille, että lähden kotiin. Ainiin..! Ostin Janilta (meiän luokkalainen poikaXD)  yhden fleeceloimen (n. 125cm) eri ruskeen sävyjä, ja sitte vielä neljät valkoiset pintelit, joista maksoin vähä päälle 4€, mut maanantaina vien sille vielä 1€ niistä, kun sen isosisko haluu niistä sen verran. Kotona sitte maha oli entistä kipeenpi, oksensin kolme kertaa, vähän sekin auttoi. Mut kävin sitte nukkumaan joskus kymmeneltä aamulla, ja heräsin kahelta :oo :D Maha ei ollu enää kauheen kipee, onneksi. Sitte illalla katottii äitin kaa salkkarit, ja sitte väsäsin vielä yhen kepparin. Josta varmastikkin tulee kuvia keppariblogiin, KHTHopeaSeppelee.blogspot.com :) Se on kokonaan harmaa, ja sen turpa on vähä killi, mut voivoi, harjotus tekee mestarin ;) ! Enää siltä puuttuu harja, silmät ja sieraimet, ja tietty varusteet. Illalla otin vielä särkylääkkeen.. :) Autto se sittenki.

PERJANTAI

Tänään !
 Heräsin puol kahdeskan, en mee kouluun.. Ja enpä oo tehny ihmeitä... :D Tästä päivästä ei taida olla mitään ihmeellistä.. Mulla on kylläkin tuuppaustunti tänään, mut ihan sama :D Teen siitäkin varmaan postauksen :) Ja jos inspis iskee, voisin tänään vastata videolla niihin teiän kysymyksiin :)

Heippa :) !!